Tarief en vergoeding

Betalen en afzeggen

Na de afspraak ontvang je een rekening. Als je een afspraak af wilt zeggen, doe dat dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten in kan plannen.

Vergoeding – stem het af met je verzekeraar

Sommige verzekeraars vergoeden alles. Anderen hebben een maximum op het aantal sessies. En sommigen vergoeden helemaal niets. Goed om van tevoren even na te kijken dus. Voor de verzekeringen geldt, dat mijn therapie alleen in de aanvullende verzekering niet, geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. Als je er niet uitkomt, bel of mail me dan even, dan kijk ik met je mee. Je begrijpt dat ik geen verantwoordelijkheid kan nemen of je uiteindelijk vergoeding krijgt, maar ik kan wel naast je staan en je helpen het uit te zoeken. Stem het dus goed af met je verzekeraar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Aanvullend verzekerd – alles verandert

Veel mensen zijn aanvullend verzekerd. En de meeste psychologen die niet vergoed worden uit het basispakket, worden wel (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering zónder effect op je eigen risico. In dat geval vallen alle verschillen in kosten weg. Vraag je psycholoog ernaar, die zal je graag helpen.

De voordelen

  • je hoeft niet te wachten De meeste psychologen die buiten de vergoeding vallen hebben geen wachtlijsten en kunnen je ook heel goed doorverwijzen.
  • een persoonlijke benadering Kleinere praktijken zoals de mijne besteden in de regel meer aandacht aan hun cliënten: je bent geen nummer, het is persoonlijker, directer en we werken met meer persoonlijke toewijding. Daarbij hebben we geen wachtlijsten.
  • de klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar Veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en vinden het dus vervelend om een hele tijd later keer op keer geconfronteerd te worden met die ene periode uit hun leven.

Wil je meer weten over tarieven en vergoeding?

Als je nog vragen hebt over de kosten of de tarieven die ik hanteer: bel of mail naar Psychotherapie Wageningen.